Слушайте ни online
listen
Winamp jetAudio
Подкрепете ни
PayPal Gift


Интернет радио Татковина


QR
Реклама

ДНЕС Е СВЕТА АННА! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ИМЕННИЦИ! На 9 декември почитаме зачатието на Св. Анна, майка на Пресвета Богородица. Дълго време Йоаким и Анна нямали деца. Освен личната си мъка трябвало да понасят и обществения укор, тъй като бездетството, считано за Божие наказание, не се посрещало със съчувствие. С молитва и надежда дошла вестта за дългоочакваната рожба, която ще бъде наречена Мария.

СЛУШАЙТЕ ДНЕС ОТ БЕРЛИН РУБРИКАТА ЗА ИСТОРИЯ, ЕТНОГРАФИЯ, ЕЗИК И КУЛТУРА "НАШАТА БЪЛГАРИЯ": Слушайте рубриката "Нашата България", в която авторът и водещ д-р Ваня Велкова от Берлин ни представя книгата на отец Христо Кондоферски "Дневникът на Балканските войни през 1912 и 1913 г." Водещата разказва от първо лице за срещата й с внука му Александър Кондоферски. Чуйте словата за възхвала към героизма на войниците и съпреживейте голямата човешка драма и гордост. Научете една лична гледна точка за събитията по времето на Балканските войни през 1912 и 1913 година. Изберете www.tatkovina.com днес 7 декември от 14:00 ч. и на 8 декември от 02:00 ч. българско време и слушайте рубриката "Нашата България" с автор и водещ д-р Ваня Велкова от Берлин!

Никулден е! Честит празник именници! Бъдете здрави и успяващи! Паметта на Св. Николай Мириклийски Чудотворец честваме два пъти през годината: на 6 декември, когато светителят се представил на Господа, и на 9 май/22 май - денят на пренасяне светите му мощи от град Мир (Древна Лигия) в Бари (Италия). Всеки четвъртък през годината е също посветен на неговата памет. Църквата му отдава специална молитвена и богослужебна почит и всеки четвъртък. С такава чест на ежеседмична прослава е удостоен единствено "най-големият между родените от жени" св. Йоан Кръстител и Предтеча Господен.

СЛУШАЙТЕ ДНЕС НА WWW.TATKOVINA.COM РУБРИКАТА "АКО ИСКАШ, МОЖЕШ" С ДИМИ ЙОРДАНОВА ОТ РИМ: „Това, което сме направили само за себе си, умира с нас. Това, което сме направили за другите и за света, остава безсмъртно“ , е казал Дан Браун. Днес Дими разказва една приказка , за призванието да даваме на другите от сърце. Една приказка от която се ражда живот... Един ден авторът и водещ на рубриката срещна Ивелина Рускова - крехка, лъчезарна с очите на дете. Чуйте кратко интервю с Ивелина днес, в рубриката "Ако искаш, можеш" на 5 декември от 14:00 ч. и на 6 декември от 02:00 ч. българско време, в която темата ще бъде ЩЕДРОСТТА! Колко щедри можем да бъдем?! Какво е щедростта? Само финансова ли може да бъде щедростта? Слушайте ни на www.tatkovina.com

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС! Днес празнуваме Св. Варвара! Бъдете здрави и успяващи във всичко! Св. Варвара живяла през времето на император Максимиан. В Илиопол живял един богат и знатен човек на име Диоскор. Жена му умряла. Едничката си дъщеря Варвара той обичал и пазел като очите си. Полагал големи грижи за нейното езическо възпитание, защото сам бил езичник. Девойката била необикновено красива. До нейното пълнолетие баща й я държал делече от всяко общество. В своите богати стаи, построени на висока кула, Варвара не виждала никого освен възпитателките си и слугините. От високото й жилище се откривала великолепна гледка към намиращите се в далечината планини, гори и равнини, към светлия небесен лазур. Веднъж девойката загледана в природната красота, започнала да размишлява: - Чия ръка е създала тая красота?

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС! Днес празнуваме Св. Сава, след Св. Варвара вчера! Бъдете здрави и успяващи във всичко! Свети Сава, основателят на много манастири в Палестина и на знаменитата лавра, известна под неговото име, се родил в областта Кападокия през ІV век от богати и знатни родители. Поради несъгласие между роднините, на които било поверено неговото възпитание през време на служебното пътуване на баща му в Александрия, той още 18-годишен се поселил в манастир. Там получил образование, обикнал монашеския живот и бил подстриган за монах. Желаейки да служи на Бога в по-усамотено място, младият монах оставил манастира, в който живял, и се отправил за Йерусалим да се поклони на светите места и да посети палестинските пустинници.

Ако искате да разберете дали сте търпеливи, изберете www.tatkovina.com днес, 28.11. от 14:00 ч. и на 29.11. от 02:00 ч. българско време. С мъдрост и усмивка авторът и водещ на рубриката "Ако искаш, можеш" Дими Йорданова от Рим продължава темата за търпението. Чуйте отговорите на поставените от вас въпроси и съветите на психолога и персонален коучинг Дими Йорданова. “Търпението не означава да стискаш зъби и да не правиш нищо . То означава да си достатъчно прозорлив, за да се довериш на крайния резултат от процеса. Какво означава търпението? То означава да гледаш бодлите и да виждаш розата, да гледаш нощта и да виждаш зората. Нетърпението означава да си толкова късоглед, че да не виждаш резултата. Който обича Бога, остава търпелив, понеже знае, че се иска време непълната луна да стане пълна."

“Търпението не означава да стискаш зъби и да не правиш нищо . То означава да си достатъчно прозорлив, за да се довериш на крайния резултат от процеса. Какво означава търпението? То означава да гледаш бодлите и да виждаш розата, да гледаш нощта и да виждаш зората. Нетърпението означава да си толкова късоглед, че да не виждаш резултата. Който обича Бога, остава търпелив, понеже знае, че се иска време непълната луна да стане пълна." С мъдрост и усмивка авторът и водещ на рубриката "Ако искаш, можеш" Дими Йорданова от Рим отваря днешната тема за търпението. Елате на www.tatkovina.com днес, 21.11. от 14:00 ч. и на 22.11. от 02:00 ч. българско време, за чуете отговорите на вашите въпроси и съветите на психолога и персонален коучинг Дими Йорданова.

СЛУШАЙТЕ НА WWW.TATKOVINA.COM РУБРИКАТА "НАШАТА БЪЛГАРИЯ" С ВОДЕЩ Д-Р ВАНЯ ВЕЛКОВА ОТ БЕРЛИН: Днес темата отново е българското! За празниците, фестивалите и традициите в една от живописните общини в България разказва в днешното издание на рубриката „Нашата България“ д-р Ваня Велкова. Община Априлци е закътана в Балкана, а нейните природни красоти омайват всички туристи и гости. В продължение на столетия в Априлци се съхраняват старите български занаяти: килимарство, плетачество, керамика, бакърджийство. Ако посетите градчето, ще попаднете в приятна атмосфера, дивна природа и прекрасни, ръчно сътворени изделия от кожа, вълна, дърво, глина, изработвани от тамошни майстори. Слушайте рубриката "Нашата България" на www.tatkovina.com на 16.11. от 14:00 ч. и на 17.11. от 02:00 ч. BG време.

СЛУШАЙТЕ РУБРИКАТА "АКО ИСКАШ, МОЖЕШ" С ПСИХОЛОГА ДИМИ ЙОРДАНОВА ОТ РИМ: Нека заедно се фокусираме върху днешното издание на рубриката "Ако искаш, можеш" с психолога Дими Йорданова от Рим. Изберете за своя компания Радиото на българите по света "Татковина" днес, 14 ноември от 14:00 ч. и на 15 ноември от 02:00 ч. българско време. Хубавата българска музика е неразделна част от успеха и справянето в живота. Имате я в изобилие на www.tatkovina.com Как да управляваме мисловните процеси? Как да се фокусираме и постигаме заветната цел? Слушайте и научете успешните практики за постигане от специалиста - психолог и персонален коучинг Дими Йорданова от Рим. И днес водещата отговаря дискретно на вашите писма изпратени на електронна поща: didiyo66@gmail.com

Мнения
 • Германия / Val

  Програмата ви е добра, но една голяма молба: Моля, спрете да пускате вече песента "пътнико...Още

 • България / Митко

  Много е готино радиото

 • България / Михаил Димитров

  Благодаря за това, което чувам от вашето радио, НО защо няма тагове на песничките ! Мол...Още

Кореспонденти днес:
Новини
 • 09.12.2018

  ДНЕС Е СВЕТА АННА! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ИМЕННИЦИ! На 9 декември почитаме зачатието на Св. Ан...Още

 • 07.12.2018

  СЛУШАЙТЕ ДНЕС ОТ БЕРЛИН РУБРИКАТА ЗА ИСТОРИЯ, ЕТНОГРАФИЯ, ЕЗИК И КУЛТУРА "НАШАТА БЪЛГАРИЯ"...Още

 • 06.12.2018

  Никулден е! Честит празник именници! Бъдете здрави и успяващи! Паметта на Св. Николай Мири...Още

 • 05.12.2018

  ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС! Днес празнуваме Св. Сава, след Св. Варвара вчера! ...Още

 • 05.12.2018

  СЛУШАЙТЕ ДНЕС НА WWW.TATKOVINA.COM РУБРИКАТА "АКО ИСКАШ, МОЖЕШ" С ДИМИ ЙОРДАНОВА ОТ РИМ: ...Още


Реклама
Creative Rays
Сдружение "Музите

Информационен справочник за българите в Бавария

Партньори и Приятели
Bulgaros.info Виена днес BALKANTO Ltd. is a full service Artist Management, Events Management, Events Marketing & Promotion Company based in Toronto, Ontario, Canada. Порталът на българите в Кипър
Bulgarians in UAE Българите в Австрия Българите в провинция Аликанте ISBI Френско-български форум в. Български Новини Българският портал за Валенсия